Procesul de spalare

Procesul de spălare al covoarelor este unul complex, care cuprinde următoarele etape:

Spalarea propriu zisa se executa cu un utilaj complex. Trenul automat de spălare cu 6 perii rotunde si o perie cilindrica care piaptana delicat covoarele.

Aplicarea detergentului lichid și a balsamului, special
conceput pentru covoare. Pentru covoarele care prezintă mirosuri neplăcute (exemplu: urină), folosim un neutralizator de mirosuri care elimină aceste mirosuri, fără a afecta țesătura covorului.. După procesul de spălare cu detergent covoarele se tratează cu balsam pentru a tratarea fibrelor textile și pentru susținerea procesului de limpezire.
De asemenea, putem elimina cu succes petele de cafea, ulei proaspăt, vin roșu, iarbă, mucegai, rugină, pix, cariocă, cerneală.
Uscarea covorului. Acest proces se face în 2 etape.

Prima este introducerea covorului în centrifugă
, proces prin care este eliminată 95% din apa din covor. Centrifuga nu doar usucă covoarele, ci fixează culorile și permite clătirea aproape perfectă a covoarelor. Cea de-a doua etapă este introducerea covoarelor într-un uscător încălzit, unde temperatura și umiditatea sunt controlate cu ajutorul unui computer.
Inainte de livrare are loc finisarea covoarelor, etapa in care covoarele se aspira din nou cu un aspirator puternic, iar apoi se periaza manual cu perii special concepute sa elimine firele de par uman, scamele rezultate in procesul de spalare si alte impuritati.

Observații:
Nu garantăm eliminarea 100% a oricărui tip de pată. Este foarte importantă vechimea petei sau dacă aceasta a fost tratată chimic cu alte substanțe înainte de spălare.
Rezultatul final depinde foarte mult de cum a fost exploatat covorul: așezarea lui pe jos, întreținerea lui între spălări – aspirat regulat, expunerea la soare și poziționarea diferitelor obiecte de mobilier peste covor.